tirsdag den 9. november 2010

Pigen og dragen


Pigen og dragen af Carole Wilkinson

Dette er historien om forældreløse Ping. Ping er slavepige og ejes af en ondskabsfuld dragepas-ser, som arbejder for kejseren.
Dragepasseren behandler både Ping og de to gamle drager som skidt. Men så en dag sker der noget og Ping forlader sin ejer sammen med sin kælerotte og en af dragerne.

Sammen drager de af sted for at finde det magiske sted Ocean, med sig har de en lilla dragesten, som betyder alt for den gamle drage. På deres rejse møder de mange farer, fordi drager er meget kostbare dyr, både de levende og de døde. Og hvordan tror I, at kejseren reagerer når hans drage forsvinder fra sit fangenskab på slottet? Han bliver ikke glad!

Ping har aldrig været uden for slottet, så hun er ikke meget for at rejse med dragen, men valget er ikke hendes, dragen Danzi har valgt hende til sin følgesvend, fordi han har en særlig opgave til hende, som først afsløres i slutningen af bogen.

Historien foregår i det gamle Kina under Han-dynastiet, hvilket bestemt ikke gør den mindre spændende. For dengang havde kejseren ubegrænset magt, så det er ikke hvem som helst, at Ping sætter sig op i mod. Og som i enhver anden fantasybog kommer Ping til at møde magiske perso-ner og masser af trolddom.

Læsehesten Dorte vil varmt anbefale ”Pigen og dragen” til alle, der kan lide at læse eller lytte til en god historie, som bringer en til en anden tid og et andet sted. Det er en rigtig spændende fan-tasybog især for piger fra 11-års alderen, og jeg elskede historien om Pings venskab med dragen Danzi.

Og dermed er historien ikke slut, du kan følge Pings andre eventyr i ” Den lilla drage” og i ”Dra-gemåne”. Rigtig god fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar